מתכון דג פורל

מתכון לפורל בשמן זית ועשבי תיבול

מתכון לדג פורל המשלב שלושה מוצרים ישראלים: שמן זית, דג פורל שגדל בנחל דן ורימון .

מתכון זה מתבסס על המתכונים המפורסמים באתר ענף הזית במועצת הצמחים:

http://www.oliveboard.org.il

מרכיבים (המתכון מיועד ל – 4 מנות):

4 פרוסות פילה של דג פורל עם העור.
¼ כוס יין לבן
½ כוס שמן זית ישראלי עם תו איכות
½ כוס ציר דגים או מרק עוף או מים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 שן שום קצוצה
מלח פלפל לפי הטעם
¼ כוס גרעיני רימון

אופן הכנה:

משחימים את הדג על צד העור בלבד במעט שמן זית על חום בינוני עד קבלת צבע גוון זהוב.

מעבירים לתבנית אפיה כגון פיירקס .

באותו מחבת שהשחמנו את הדג שמים את השמן זית , יין לבן, הציר או המחם והשום.

מביאים לרתיחה של כ 3 דקות

מטבלים במלח פלפל ומוסיפים את עישבי התיבול.

מבשלים עוד כ 3 דקות הרוטב יתחיל להסמיך

שופכים את הרוטב על הדג

מעבירים את התבנית לתנור ואופים כחום של 200 מעלות לכ 6 דקות – בשתי דקות אחורנות מפזרים מעל את גרעיני הרימונים.

מגישים עם תפוח אדמה או ירקות או כל מה עולה לכם לראש ואתם אוהבים עם דגים.

בכרם רות, כרם זיתים משפחתי ואינטימי, השוכן בשדות מושב שבי-ציון, אנו מגדלים ומטפחים באהבה רבה, עצי זית מהזנים: קורטינה, פישולין וברנע. אנו מביאים אל שולחנך מגוון שמני זית זניים עם ארומה וטעם ייחודיים לכל זן וכן את שמן "הבית" המאוזן וההרמוני. כל השמנים שלנו באיכות כתית מעולה והם יוצרו בקפידה מזיתי המסיק האחרון. אתה מוזמן לקרוא בהרחבה על שמני הזית שלנו

את שמני הזית, בכל אחד מהזנים, ניתן לרכוש באריזה של בקבוק (0.75 ליטר) או פח (5 ליטר)

לאפשרויות רכישה, מחירים והזמנה » לחץ כאן

עוד באותו עניין »